Agustín Fernández Villar, coordonator al Spitalului de Urgență Quirónsalud Madrid, susține că temperatura ideală la care trebuie să setăm aerul condiționat este între 20 și 22 de grade. Setata greșit, acest aparat poate duce la uscarea căilor respiratorii și de aici la o serie de afecțiuni precum rinită, sinuzită, probleme cu faringele și chiar, uneori, pneumonie..
Experții mai spun că diferența de temperatură dintre exterior comparativ cu interiorul clădirilor sau vehiculelor mărește posibilitatea de a ne îmbolnăvi, potrivit DC News.
Aerul condiționat a devenit indispensabil în perioada de caniculă, însă medicii atrag atenția asupra bolilor pe care acesta ni le poate provoca. Aerul condiţionat nu ne afectează viaţa dacă suntem sănătoşi, însă poate reactiva o problemă mai veche de sănătate şi care nu a fost tratată. Nu în ultimul rând, aparatul de aer condiţionat trebuie curăţat anual, pentru a nu declanşa rinite alergice din cauza prafului, recomandă medicul ORL Remus Mihalcea la Antena 3.
CITEȘTE ȘI: Medicii trag un semnal de ALARMĂ: Ce riști dacă nu ai întuneric total în cameră în timp ce dormi
„Ce afecţiuni poate declanşa aerul condiţionat! E caniculă şi lumea se împarte zilele acestea în două categorii. Cei care nu suportă aerul condiţionat şi cei care nu pot trăi fără. Câteva aspecte importante despre aerul condiționat:
CITEȘTE ȘI: Frunze de dafin arse în cameră: Efect terapeutic surprinzător